Презентація можливостей Українського ветеранського фонду на Хмельниччині

Сьогодні в Хмельницькій ОВА, відбулася Презентація можливостей Українського ветеранського фонду на Хмельниччині. За дорученням Анатолія Катеренчука, начальника Хмельницької РВА, участь у заході взяла Заряна Попадіна, заступниця голови райдержадміністрації.

Немає опису.

Захід відбувся під головуванням Володимира Юр’єва, заступника начальника Хмельницької ОВА, за участі Віти Костик заступниці Виконавчого директора Українського ветеранського фонду Мінветеранів та Данііла Момота, провідного фахівця Відділу організаційного розвитку та міжнародних і регіональних зв’язків Українського ветеранського фонду Мінветеранів. На заході були також присутні представники громад області, соціальної сфери та громадських організацій, що працюють в напрямку взаємодії із ветеранами та їх сім’ями.

Представники Українського ветеранського фонду розповіли про можливості фінансової підтримки ветеранів у Хмельницькій області.

Ветерани, а також родичі полеглих захисників можуть отримати до 2 мільйонів гривень на відкриття або розвиток власної справи.

 “Фонд пропонує широкий спектр підтримки ветеранів-підприємців та їх родин, аби ті могли реалізувати себе. Адже, після повернення із зони бойових дій у військових виникає безліч проблем, тому ініціатива цього фонду допомагати їм відшукати себе та продовжувати жити нормальним життям”– як зазначила заступниця виконавчого директора УВФ Віта Костик.

Минулого року за підтримки Українського ветеранського фонду вдалось реалізувати декілька проєктів на загальну суму в майже 58 мільйонів гривень. Вони фінансували і видавничу сферу, і ветеринарну справу, і громадські організації.

У 2023 році організація планує запустити 9 конкурсів у шести програмних напрямках, до яких належать:

  • ветеранський бізнес (ресторанна справа, аграрна сфера тощо);
  • підприємництво для оборонно-промислового комплексу (пошиття одягу, виготовлення сухпайків);
  • підприємництво у виробничих спеціальностях;
  • бізнес для енергоефективності;
  • підтримка локальних громадських організацій, які працюють з військовими та їх близькими;
  • підтримка всеукраїнських ГО (соціальний супровід ветеранів, підтримка їх дітей тощо);

Подавати заявки на фінансування проєктів можуть:

  • ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які зареєстровані відповідно до вимог законодавства як фізичні особи-підприємці;
  • юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за два роки до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Учасники заходу мали змогу поставити запитання та отримати змістовні відповіді, щодо написання та реалізації програм.

Немає опису.

Немає опису.