10 “Клас безпеки” відкрито у Хмельницькому районні

Сьогодні, Віктор Паламарчук, перший заступник голови Хмельницької РДА, за дорученням Анатолія Катеренчука начальника районної військової адміністрації відвідав Охрімівецький ліцей Віньковецької громади де відбулося відкриття “Класу безпеки”.

Також у заході взяли участь Олександр Свірчук перший заступник начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області, Сергій Чиж начальник Хмельницького районного управління ГУ ДСНС України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області,  Володимир Лужняк голова Віньковецької селищної ради, педагоги, батьки та діти.

Сьогодення вимагає від нас знань та правил безпеки. А реалізація подібних проектів дозволить сформувати у підростаючого покоління необхідні навички самозахисту в умовах надзвичайних ситуацій.

Клас розділений на кілька зон та обладнаний інвентарем пожежної безпеки, домедичної допомоги, засобами для вивчення правил дорожнього руху. Тут діти зможуть в теорії і на практиці в ігровій формі навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги.

«Сьогодні такі класи мають особливе значення. Адже наочне знайомство дітей з небезпечними ситуаціями допоможе їм краще пізнати рівень загрози та запам’ятати алгоритм дій в екстремальних умовах» – зазначив Віктор Паламарчук.