12 листопада – всеукраїнський день молитви за дітей – сиріт

Всеукраїнський День молитви за сиріт – щороку в другу неділю листопада Церкви єднаються в спільному звертання до Бога в День молитви за сиріт. В цей день усі Церкви моляться в особливому намірі за кращу долю для дітей-сиріт, за оздоровлення сім’ї і за повернення дитини до своїх батьків, за об’єднання дитини з новою родиною, яку Бог обрав для неї, за зцілення дитячих ран та кращі зміни в житті дітей. У цей день кожен має можливість пригадати дітей, які потребують опіки та любові та помолитися за них.

Щорічно в цей день приділяється особлива увага проблемі сирітства. На недільних богослужіннях звучать особливі молитви про сиріт, а також проводяться різні додаткові заходи. У різних країнах віруючі стають частиною Дня молитви за сиріт з однією метою: щоб у кожної дитини у світі була сім’я.

Батьки, які приймають дітей-сиріт — це люди, які присвятили себе порятунку дітей. І чим більше таких людей буде в нашій державі, тим швидше Україна стане країною без сиріт — де кожна дитина має люблячу сім‘ю.

В цю неділю, 12 листопада, нехай кожен замислиться над тим, що кожен з нас може зробити для порятунку покинутих дітей.