У Хмельницькому за ініціативи Благодійного фонду «Рокада» на підтримку внутрішньо переміщених осіб пройшов гастро – соціальний «Varenyk_FEST»

Організатори фестивалю приготували близько шести сотень вареників з начинками, з різних куточків України.
«Вареники — це традиція, сімейний затишок та смак недільних сніданків. Під час заходу хочемо зібратися разом, поділитися традиціями та секретами приготування вареників, поспілкуватися та обмінятися позитивними емоціями, які зараз нам так потрібні» — розповіла Тетяна Сич, регіональна координаторка благодійного фонду «Рокада» у Хмельницькій області.
За дорученням Анатолія Катеренчука начальника Хмельницької РВА, участь у заході взяла Заряна Попадіна, заступниця начальника Хмельницької РВА.
«Від імені начальника Хмельницької РВА Анатолія Катеренчука, хочу подякувати вам за вашу позицію та постійну підтримку як переселенців так і громад, котрі страждають від постійних ворожих атак. Ви завжди першими надаєте руку допомоги та відгукуєтесь на всі прохання. Сьогоднішній фестиваль – це продовження український традицій, підняття патріотичного духу та можливість вкотре продемонструвати свою незламність та єдність» – зазначила Заряна Попадіна
«Основна мета гастрономічно-соціального фестивалю «Varenyk_FEST» — це комфортна інтеграція внутрішньо переміщених осіб, їх знайомство з кулінарними особливостями регіону. Вимушені переселенці та місцеві мешканці Хмельниччини спільно виліплять та приготують понад 600 вареників. І в кожному регіоні рецепт форми та начинки відрізняються. — розповіла Анастасія Огороднік, соціальна працівниця по роботі з громадами благодійного фонду «Рокада» у Хмельницькій області. Окрім того, для гостей усіх вікових груп були підготовлення різні тематичні розважальні локації. Взяв участь у заході і Центр підтримки Я-Маріуполь».
«Цей захід об’єднає маріупольців у їхньому прагненні поділитися культурними та гастрономічними традиціями з місцевою громадою, що гостинно надала прихисток в складні часи» — зазначив Євгеній Мазур, представник центру підтримки «Я-Маріуполь»
На зображенні може бути: 13 людей та текст
На зображенні може бути: 8 людей та текст
На зображенні може бути: 5 людей та текст
На зображенні може бути: 1 особа, гобой та вулиця
На зображенні може бути: 1 особа та їжа