18 травня – День резервіста

Ураховуючи важливу роль резервістів у справі захисту Вітчизни, її незалежності та територіальної цілісності, їх готовність у будь-який час стати до лав Збройних Сил України.

Резервісти — це громадяни України, які в добровільному порядку проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України, інших військових формувань і призначені для їх комплектування у мирний та воєнний час.

Наші резервісти у мирний час – це підприємці, вчителі, службовці, медики, авіатори, водії, представники чи не всіх сфер діяльності. У воєнний час вони стають серйозною підтримкою національному війську.

Основу українських резервістів складають військовослужбовці, які проходили службу з початку російсько-української війни, більшість із них навчалися військової справи у важких випробуваннях. Українські резервісти – добре підготовлені й мотивовані воїни, готові в будь-який час встати на захист України.

День резервіста – свято громадян, які сумлінно виконали свій конституційний обов’язок, проявили відвагу, героїзм та стійкість під час захисту незалежності та територіальної цілісності України, які першими стали до лав українського війська й захищають нашу країну у складі військових підрозділів, щодня наближаючи нашу Перемогу.

Інформація  з мережі Інтернет