На Хмельниччині відзначили День Героїв

Сьогодні, Віктор Паламарчук, перший заступник начальника Хмельницької РВА взяв участь у церемонії покладання квітів з нагоди Дня Героїв. Керівництво області та міста,  силових структур та організацій, громадськість міста поклали квіти до Стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв неоголошеної російсько-української війни, що на майдані Незалежності, до пам’ятника Героям Небесної Сотні, В’ячеславу Чорноволу – українському політику, громадському діячу, дисиденту, а також до пам´ятних дошок Симону Петлюрі, Роману Шухевичу, Євгену Коновальцю, Костю Місевичу.

День Героїв – це день пам’яті всіх українців, які присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України. Це воїни-лицарі Київської Русі, козаки часів Гетьманщини, повстанці, Українські Січові Стрільці, воїни армій УНР і УПА, АТО/ООС, Герої Небесної сотні та бійці російсько-української війни.

Дата 23 травня була вибрана не випадково. У травні за суперечливих обставин загинув ідеолог українського самостійництва Микола Міхновський, 23 та 25 травня були вбиті лідери українського визвольного руху Євген Коновалець та Симон Петлюра. Свято Героїв було засноване в 1941 році членами Організації Українських Націоналістів (ОУН).

Цей день – ще одна нагода вшанувати найсміливіших, найдостойніших та найвірніших синів України, всіх тих, хто віддав за неї найцінніше – власне життя. Цієї хвилини в Україні іде війна, на якій українці вкотре виборюють своє право бути вільними.

Ми, українці, зобов’язані вклонитись пам’яті істинних героїв, хто віддав життя за Україну. Маємо пом’янути їх душі та взяти за взірець їхнє самовіддане служіння в ім’я України.

СЛАВА УКРАЇНІ!   ГЕРОЯМ СЛАВА!