27 травня відзначають День екстреної медицини

Працівники екстреної медичної допомоги першими приймають на себе біль і страждання людей, надають не лише кваліфіковану медичну допомогу, а й психологічну. Цілодобово автомобілі швидкої поспішають на виклик, незважаючи на будь-які перешкоди.

Зараз, в умовах війни, перед вами постали нові виклики, але ви мужньо і стійко продовжуєте стояти на варті людського здоров’я.

Дякуємо за вашу невтомну працю, професіоналізм, за ваш героїчний труд і щоденні подвиги! Ваші золоті руки і чуйні серця врятували мільйони життів!

Бажаємо кожному міцного здоров’я, невичерпної енергії та оптимізму, затишку та добробуту вашим родинам. Миру усім та перемоги!

27 травня – це день, коли в Європі бере свій початок екстрена медицина. У цей день у Лондоні був підписаний акт Європейського товариства екстреної медицини, з метою побудувати модель системи, щоб надати кожному громадянину Європи професійну, компетентну і, перш за все, своєчасну реакцію на будь-який гострий стан, що загрожує життю чи здоров’ю.

Мета Дня екстреної медичної допомоги – об’єднати людей та уряди для роздумів і розмов про екстрену медицину та невідкладну медичну допомогу.

Працівники екстреної медичної допомоги першими беруть на себе відповідальність за порятунок людського життя. Від їхнього професіоналізму і досвіду залежить в буквальному сенсі найцінніше – чи буде людина жити.