Безпека пішоходів у темну пору доби

З наближенням зими тривалість світлої частини доби стає все меншою. Коли на вулицях міста темно або ще не увімкнули вуличне освітлення, кількість дорожньо-транспортних пригод може зростати. Чорний одяг, погані погодні умови збільшують шанс опинитися під колесами автомобіля.
Однак є просте рішення, яке зробить вас помітним на дорозі. Це – світлоповертаючі елементи, або так звані «флікери» чи світловідбивний жилет. Ці речі просто необхідні, якщо треба переходити дорогу в темну пору доби або якщо надворі погана видимість.
Особливо важливо забезпечити «флікерами» юних учасників дорожнього руху, адже часто вони повертаються додому з навчальних закладів в умовах недостатньої видимості і маршрути не завжди проходять по освітлених ділянках доріг.
Використання світлоповертаючих елементів на одязі допоможе учасникам дорожнього руху стати більш помітними на проїзній частині. Дітям буде цікаво носити яскраві наклейки, а батьки, тим часом, забезпечать їх і свою видимість для водіїв.
Варто зазначити, що світлоповертаючі елементи можуть зберегти життя не лише людини, вони можуть зробити помітнішими на дорозі і домашніх улюбленців.
Нагадуємо, що обов’язок використання світлоповертаючих елементів пішоходами у темну пору доби передбачений п.4.4 Правил дорожнього руху, тож будьте помітними на дорозі.