День Гідності та Свободи – десята річниця Євромайдану

День Гідності та Свободи – одне зі знакових державних свят у новітній історії України. Воно приурочене двом революціям в Україні – Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Щороку День гідності та свободи українці відзначають 21 листопада – в річницю початку Євромайдану.  Революція Гідності, яка розпочалася з виходу молоді на Майдан Незалежності 21 листопада 2013 року, назавжди змінила українців.

Сьогодні, на відзначення Дня Гідності та Свободи, відбулося церемонія покладання квітів до пам’ятника Героїв Небесної сотні, що на вулиці Героїв Майдану і Стели пам’яті Героїв Небесної сотні та неоголошеної війни на майдані Незалежності обласного центру.

В заході взяли участь Анатолій Катеренчук начальник Хмельницької РВА, Віктор Паламарчук перший заступник голови райдержадміністрації, керівництво області, силових структур, духовенство, учасники антитерористичної операції та операції        об’єднаних сил, військовослужбовці та родини загиблих, представники громадських організацій.

Учасники зібрання поклали квіти до пам’ятних місць та хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні, загиблих воїнів АТО та усіх, хто віддав свої життя за волю та свободу, територіальну цілісність своєї країни.

Свобода варта того, щоб за неї боротися! Революція Гідності стала доленосною подією, кардинально змінила не лише країну, але і долі тих, хто брав у ній участь. Наше завдання сьогодні – продовжити та виграти боротьбу за мир у справжній європейській державі.