Головне за тиждень

Головне за тиждень:
?Агроформування області завершили збирання зернових культур урожаю 2023 року, загальна площа земель становить 516,3 тис га. Всього валовий збір зерна складає 4020 тис тонн, що є п’ятим показником в державі, при урожайності 77,8 ц/га і по цьому показнику Хмельниччина має найвищий результат в Україні.
?На площі 190,6 тис га повністю завершене збирання зернової кукурудзи, валовий збір якої становить майже 2 млн тонн, середня урожайність культури сягає 105 ц/га.
?Озимі зернові культури урожаю 2024 року посіяні на площі понад 220 тис га, що становить 96% до намічених обсягів, в тому числі на площі 202 тис га (96% до запланованого) посіяно озиму пшеницю.
?Кризовим кол-центром прийнято 62 телефонних дзвінки та надано 134 консультації ВПО.
?У пункті видачі гуманітарної допомоги при ОВА видано 120 кг одягу 188 особам ВПО.
?5 підприємств області визначено критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення.
?Проведено чергове засідання робочої групи «Прозорість і Підзвітність» на якому опрацьовано питання щодо дотримання вимог чинного законодавства при проведенні органами місцевого самоврядування 5 закупівель загальною вартістю 56,4 млн гривень.
?ОВА разом із благодійними організаціями передано мобільну станцію технічного обслуговування, 2 автомобіля підвищеної прохідності, засоби звʼязку, додаткові джерела живлення та багатофункціональні електронні пристрої підрозділам Збройних Сил України.
?Продовжуються роботи щодо нарощування фонду захисних споруд цивільного захисту. Здійснюються заходи щодо проведення капітального ремонту ПРУ в двох закладах Красилівської громади.
?Забезпечено прийом та розміщення ВПО з Херсонської та Запорізької областей. Протягом тижня до Хмельницької області евакуаційними потягами прибуло 81 ВПО, з них розміщено на території області 35 осіб.
?Проведено ремонт та відновлення працездатності апаратури регіональної автоматизованої централізованої системи оповіщення в Волочиській та Славутській громаді.
?Протягом 2023 року в області проведено оперативних лікувань з приводу ендопротезування 518 особам, у тому числі військовослужбовцям – 4, цивільним особам – 514.
?У Хмельницькій області є 130 аптечних закладів, які уклали договір з НСЗУ про реімбурсацію та 724 місць відпуску лікарських засобів за електронним рецептом.
?Протягом 2023 року лікарями виписано 2 946698 рецептів, погашено (оттоварено) 2 434745 рецептів, що становить 83,0% від виписаних.
?Для працівників закладів охорони здоров’я Державне підприємство «Медзакупівлі України» та Державна установа «Професійні закупівлі» за підтримки проекту USAID “Безпечні та доступні ліки в Україні” провели семінар щодо інструментів закупівель в умовах воєнного стану.
?У період з 1 по 8 грудня 2023 року розпорядженням начальника Хмельницької обласної військової адміністрації зареєстровано статут 4-х релігійних громад УПЦ, які перейшли в ПЦУ.
?У Хмельницькій ОВА на розгляді перебувають звернення 12-ти релігійних громад УПЦ які прийняли рішення про перехід в ПЦУ.