Громади можуть удосконалити інструмент співробітництва

Долучайтеся до удосконалення інструменту співробітництва громад: пропозиції законодавчих змін приймаються до 10 липня.
Органи місцевого самоврядування можуть долучитися до удосконалення інструменту співробітництва територіальних громад.
Нагадаємо, Офіс Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України, Програма DOBRE та Програма Рада Європи: децентралізація і місцеве самоврядування презентували 17 червня дослідження щодо ефективності інструменту співробітництва, а також концепцію необхідних законодавчих змін.
Сьогодні органам місцевого самоврядування пропонується подати свої пропозиції до майбутнього проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку співробітництва територіальних громад».
🔹Дослідження дали основу для майбутніх законодавчих змін. Важливо, щоб органи місцевого самоврядування вникли в ті проєктні норми, які підготували експерти і, опираючись на свій досвід, практику, запропонували те, що можливо залишилося поза увагою. Звертаюся до лідерів місцевого самоврядування, їх асоціацій з тим, що ми розраховуємо на вашу активність у поданні пропозицій. Тільки спільно зможемо підготувати законопроєктні норми, які справді в інтересах громад, – сказав керівник Офісу Конгресу Вячеслав Негода.
Ознайомитися з експертним законопроєктом щодо розвитку співробітництва територіальних громад, порівняльною таблицею до нього та дізнатися, як подати пропозицію, можна тут: https://decentralization.ua/news/18275