Можливості для ветеранів, ветеранок та їхніх родин

До вашої уваги новий дайджест можливостей для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин. Сьогодні у добірці — фінансова підтримка, навчання, консультації експертів для започаткування власного бізнесу та інше. Користуйтеся самі та поширюйте серед тих, кому це буде корисно.
🔹 Український ветеранський фонд Мінветеранів приймає заявки на конкурс фінансування громадських організацій — “Варто: шлях відновлення”. Фінансування можуть отримати громадські організації, які надають ветеранам, їхнім родинам, а також сім’ям полеглих захисників і захисниць можливості реабілітації через фізичну активність. ГО має бути зареєстрована не менш як за рік до початку конкурсу. Сума фінансової підтримки, що надається кожному переможцю: від 500 тисяч до 1 мільйона гривень. Приймання заявок триває з 24 липня до 9 серпня 2024 року, 18:00. Детальніше: https://veteranfund.com.ua/…/varto-shlyakh-vidnovlennya/
🔹 За фінансування Мінветеранів, у межах ініціативи “Без бар’єрів” першої леді України Олени Зеленської, в Україні реалізується флагманський проєкт “Автошколи для осіб з інвалідністю”. Ветерани війни та члени їх сімей, які мають інвалідність із порушенням опорно-рухового апарату, можуть безкоштовно пройти навчання у таких автошколах в рамках професійної адаптації за рахунок коштів бюджетної програми Міністерства у справах ветеранів України. Детальна інформація — https://cutt.ly/YeliD9lJ.
🔹 Український ветеранський фонд запрошує на вебінар на тему “Пільги ветеранів – знати та користуватись”, який відбудеться 2 серпня о 16 годині. Під час вебінару розглянуть такі питання: порівняльний аналіз пільг для різних категорій ветеранів; медичні пільги (безкоштовне зубопротезування, отримання ліків, стаціонарне лікування); трудові пільги та гарантії; пільги в сфері житлово-комунальних послуг, безкоштовний проїзд; право на отримання автомобіля, земельної ділянки, компенсації за ремонт; соціальні послуги. Проведе вебінар юристка, експертка Українського ветеранського фонду Ірина Давидюк. Реєстрація — за посиланням: https://cutt.ly/reliinrK. Посилання на приєднання надішлемо зареєстрованим учасникам. Проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування IREX, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.
🔹 Експерти KSE Graduate Business School надають безплатні онлайн-консультації із започаткування та розвитку ветеранського бізнесу. Проконсультуватися можна щодо написання бізнес-плану та оцінки вашої бізнес-моделі. Що ви отримаєте на консультації: допомогу у формуванні бізнес-ідеї та розробки бізнес-плану; оцінку та зміну існуючої бізнес-моделі; аналіз можливостей розвитку вашого бізнесу та пріоритетний для цього дій. Щоб взяти участь в проєкті та отримати консультацію, заповніть форму за посиланням https://cutt.ly/eeliwdFa.
🔹 Український ветеранський фонд запрошує на вебінар на тему «Як ветерану розпочати власну справу», який відбудеться 6 серпня о 16:00. Учасники вебінару дізнаються: що треба продумати наперед, перед тим як розпочати власну справу; яку форму підприємництва, ТОВ чи ФОП, обрати; як зареєструвати ФОП та ТОВ; що таке КВЕДИ, як їх обирати; які переваги та недоліки загальної та спрощеної систем оподаткування; коли потрібні дозволи та ліцензії. Спікерка — адвокатка, експертка Українського ветеранського фонду Вероніка Кожемякіна. Реєстрація — за посиланням: https://forms.gle/TxBzsCMhPkhqFd6K8. Посилання на приєднання надішлемо зареєстрованим учасникам. Проєкт став можливим завдяки програмі Українського фонду швидкого реагування, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.
🔹 У складних ситуаціях звертайтеся на Гарячу лінію кризової підтримки для ветеранів і їхніх родин. Якщо ж потрібна юридична допомога — проконсультуйтеся з юристами Українського ветеранського фонду. Для зручності користування ми створили окрему платформу, за допомогою якої можна сконтактувати з нашими психологами та юристами. На платформі ви знайдете номер телефону цілодобової та безкоштовної Гарячої лінії кризової підтримки, а також інформацію щодо груп підтримки; форму зворотного звʼязку для отримання безоплатних юридичних консультацій — залишайте нам свої питання і наші юристи звʼяжуться з вами та допоможуть. Посилання на платформу: https://hotline.veteranfund.com.ua/. Цей проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування IREX, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.
🔹 Projector Foundation оголошує набір на безоплатне онлайн-навчання у сфері креативних та IT індустрій. Це продовження проєкту, спрямованого на здобуття професійних навичок та підтримку кар’єрних можливостей жінок-партнерок українських військовослужбовців та ветеранів. Для участі у конкурсі можуть подаватися жінки-партнерки (кохані / дівчата / наречені / дружини) військовослужбовців, ветеранів, військових у полоні, зниклих безвісти або загиблих. Серед інших обов’язкових умов – партнерки мають бути повнолітніми та проживати в Україні. Податися на навчання, що стартує у вересні, можна за вісьмома напрямами. Дедлайн подачі заявок: 4 серпня 2024 року (неділя, о 23:00). Деталі щодо умов участі та реєстрації можна знайти за посиланням: https://bit.ly/4bHsztY.
🔹 Подбайте про свій бізнес. Український ветеранський фонд відшкодовує 20 тисяч гривень за програмою мікрофінансування бізнесу ветеранів та членів їхніх родин на купівлю товарів та обладнання для ведення власної справи. Це можуть бути зарядні станції та генератори, компʼютерна техніка та фотоапарати, устаткування для виробництва та багато іншого. Деталі: https://veteranfund.com.ua/projects/20000-2/