На цей тиждень заплановані деякі дуже потрібні перемовини, зокрема й щодо зброї – звернення Президента

Сьогодні підписав два документи. Перший – указ про вшанування наших воїнів державними нагородами. 266 прізвищ. Воїни з різних підрозділів Сил оборони України. Вони всі повністю заслуговують на нашу повагу.
І другий документ – я ініціював проект закону, який здатний відновити справедливість, коли справа стосується того, кого ми шануємо і хто втратив право на повагу українців внаслідок власних дій. Це проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо скасування державних нагород за популяризацію або пропаганду держави-агресора або вчинення інших протиправних дій проти України.
Це стосується тих, хто отримав державні нагороди України, серед яких звання Героя України, орден “За заслуги” та інші, але обрав не стати на бік України, обрав ворога і наразі так чи інакше підтримує росію, або навіть проживає на його територія.
Потрібен правовий механізм фактично позбавити таких осіб усіх державних нагород України та почесних звань. Єдине “звання”, яке вони заслуговують, – це зрадники. А їх “нагородою” буде відповідальність перед Україною та нашим народом за все, що вони зробили проти України, проти нашої держави, проти нашої незалежності. Прошу Верховну Раду найближчим часом розглянути цей проект закону.