На Хмельниччині відбувся регіональний форум: «Права людини в умовах війни: Хмельниччина»

Сьогодні, Анатолій Катеренчук, начальник Хмельницької РВА, взяв участь у  Регіональному форумі «Права людини в умовах війни: Хмельниччина».
Також до участі у заході доєдналися народні депутати України, керівництво Хмельницької ОВА, судових та правоохоронних органів, голови територіальних громад, голови РДА, члени рад ВПО, представники ветеранської спільноти області, керівники ГО, БФ.
Захід став платформою для обговорення актуальних питань з дотримання та захисту прав людини в умовах воєнного стану та для презентації щорічної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини «Про стан додержання та захисту прав та свобод людини та громадянина в Україні у 2023 році».
Варто зазначити, що кількість звернень до омбудсмена за минулий рік зросла вдвічі. Особлива увага нині приділяється ветеранам, членам їх родин та внутрішньо переміщених особам, яких, до слова, на Хмельниччині перебуває близько 70 тисяч.
Задля їх підтримки діють як обласна так і місцеві програми.
Також було представлено роботу першого в області ветеранського хабу при Хмельницькій районні військовій адміністрації. Сьогодні вкрай важливо налагодити взаємодію та співпрацю між органами державної влади, місцевого самоврядування, громадськими організаціями та благодійниками.
Кожен з нас має робити максимум на своєму місці, аби кожен українець відчував захист та підтримку держави!