На Хмельниччині відбувся Всеукраїнський діалог “Громади – ветеранам”

На Хмельниччині відбувся Всеукраїнський діалог “Громади – ветеранам” участь в якому взяв заступник начальника Хмельницької ОВА Володимир Юр’єв. Також за дорученням Анатолія Катеренчука, очільника району, Хмельницьку РВА, на даному заході,  представляла Заряна Попадіна, заступниця голови райдержадміністрації.

Варто вказати, що цей захід є другим із серії таких зустрічей, перший Всеукраїнський діалог відбувся у жовтні 2021 року в Маріуполі. Нині ця подія об’єднала представників влади усіх рівнів, народних депутатів, лідерів ветеранських та волонтерських організацій з усіх регіонів України та воїнів, що брали участь в онлайн форматі навіть із зони бойових дій.

Розпочинаючи діалог, організатори зауважили, що головна мета цього заходу – це актуалізація ефективних ветеранських політик для місцевої влади на прикладі конкретних проектів. Також присутнім нагадали, що Україна уже десятий рік відбиває гібридну агресію російської федерації і другий рік йде повномасштабне вторгнення. Кількість осіб, які беруть участь у активних бойових діях за оцінками експертів, вже сягає більше 1,5 мільйони чоловіків та жінок. З кожним днем все більш актуальними стають питання готовності українського суспільства та українських громад до реадаптації та реінтеграції учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, надання їм якісних та ефективних послуг, в тому числі фізичної та психологічної реабілітації. Головна мета такої діяльності – максимальне відновлення функціональності Захисників та Захисниць.

“Ми безумовно справимось із цим завданням – надамо воїнам-захисникам усі необхідні можливості та інструменти, аби вони почувалися на 100% комфортно та спокійно в нових, мирних реаліях життя. Зокрема, це буде реалізовано і завдяки безмежній вдячності, яку вони точно відчують від населення, що впродовж війни захищають Збройні Сили України,” – звертаючись до присутніх на заході, наголосив Володимир Юр’єв.

Під час заходу спікери зосередилися на обговоренні трьох найбільш актуальних завданнях, зокрема модернізації інструментів соціальної реінтеграції ветеранів, розбудові реабілітаційних спроможностей в регіонах та співпраці з роботодавцями в контексті підготовки робочого місця ветерана та вшанування пам’яті полеглих працівників.

В результаті сьогоднішнього обговорення буде подальша ефективна локалізація та масштабування успішних кейсів, які впродовж діалогу презентували представники благодійних та міжнародних організацій, в тому числі діяльність яких напряму пов’язана із ветеранами російсько-Української війни.

Також впродовж заходу для учасників діяли презентаційні стійки, на яких можна було оглянути можливості сучасного протезування в Україні.