«Нитка єднання»: мешканці області та ВПО долучилися до всеукраїнської акції

Сьогодні в обласному центрі мешканці області та внутрішньо переміщені особи вʼязали сині та жовті шматочки для найбільшого “теплого прапора” України. Захід, приурочений до Дня прапора, об’єднав представників обласної та місцевої влади, міжнародних організацій, благодійних фондів, громадських організацій та внутрішньо переміщених осіб.

Акція “Нитка єднання” стала можлива завдяки ініціативі громадської організації “Старт у нове життя” та підтримці благодійного фонду “Рокада”. Її метою є обʼєднання українців навколо патріотичної ідеї. Учасники зі всієї країни вʼяжуть маленькі фрагменти, після чого їх зʼєднають у великий синьо-жовтий стяг. Організатори планують створити найбільший вʼязаний прапор та потрапити у Книгу рекордів України.

Учасники акції у Хмельницькому сформували з 500 в’язаних синіх та жовтих клаптиків «Теплий прапор Хмельниччини» та передали його представникам ГО «Старт у нове життя».

Під час патріотичної акції діяли мистецькі та творчі локації: майстер-класи з самчиківського розпису, інформаційна виставка Державного архіву області «Відродження нації», експозиції майстрів народної творчості, дитяча зона та майстер-класи для дітей.