Основні позиції інформаційного реагування. Пояснюємо складні речі простими словами. Геноцид в Україні

ЯК ПОЯСНЮЄТЬСЯ:

 ГЕНОЦИД В УКРАЇНІ

Голова Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні Еріка Мьосе заявив, що на цьому етапі він ще не дійшов висновків, що в Україні відбувається геноцид.

  • Порушення питання про здійснення Росією геноциду в Україні є правильним, і Київ готовий допомогти комісії ООН зі збором відповідних доказів.
  • Путін і обслуговуюча його пропаганда відкрито заперечують право українців на національну самобутність та закликають до демонтажу української державності.
  • В окупованих населених пунктах України російські загарбники вдаються до різанини на кшталт Сребрениці. Лише окремі випадки, як от Буча, є добре задокументованими, адже багато територій і досі в окупації.
  • Гуманітарна політика РФ на тимчасово окупованих територіях України спрямована на їх деукраїнізацію методами соціальної інженерії: фізичне знищення еліти, депортації, “перевиховання” тощо.
  • РФ проводить кампанію з вилучення українських дітей та передачі їх в російські родини та дитячі виховні заклади. Цей злочин розслідується, зокрема Міжнародним кримінальним судом, який видав ордери на арешт Путіна та російського дитячого омбудсмена Львової-Бєлової.