На Хмельниччині відбулися командно-штабні навчання з реагування на надзвичайні ситуації під час зимового періоду 2023/2024 рр

Анатолій Катеренчук начальник Хмельницької районної військової адміністрації разом з Віктором Паламарчуком першим заступником, взяли участь(онлайн) у засіданні командно – штабних навчань у Хмельницькій області.

Попередження та ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій у зимовий період! Саме такий алгоритм дій відпрацьовували під час командно – штабних навчань у Хмельницькій області.

Участь у них взяли органи управління та сили цивільного захисту територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ, спеціалізовані служби цивільного захисту, установ, організації, територіальні органи та підрозділи системи МВС.

Під час навчань розглядались кілька сценаріїв: погіршення погодних умов з ускладненням дорожнього руху; аварії на об’єктах критичної інфраструктури, що можуть передувати повному блекауту. Також моделювалися ситуації в умовах повномасштабного російського вторгнення на територію України.

Так, в ході навчань служби відпрацювали алгоритм дій під час виникнення різних надзвичайних ситуацій. Зокрема, погіршення погодних умов з ускладненням дорожнього руху, аварії на об’єктах критичної інфраструктури, що можуть передувати повному блекауту. Також моделювалися ситуації в умовах повномасштабного російського вторгнення на територію України. В області відпрацювали такі дії на одному з об’єктів критичної інфраструктури.

На місцях виникнення умовної надзвичайної ситуації працював регіональний штаб для координації дій всіх служб на регіональному та місцевому рівнях. Узгоджувався алгоритм інформування населення про ускладнення погодних умов, загрози воєнного характеру з використанням спеціальної техніки з гучномовцями. Відпрацьовувалося надання допомоги постраждалому населенню, у тому числі у Пунктах незламності та пунктах обігріву під час ускладнення погодних умов на автошляхах.

Окрім того, узгоджувався алгоритм інформування населення про ускладнення погодних умов, загрози воєнного характеру, надання допомоги у пунктах незламності.

Сьогодні ми маємо спрацювати на випередження та бути готовими до будь – яких викликів. Працюємо на результат!