Популяризація платформи Дія.Освіта

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповідно до Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 № 471, одним із пріоритетних завдань Уряду є цифрова грамотність українців.

Мету, основні завдання, функціональні можливості та суб’єктів Єдиного державного веб-порталу цифрової освіти «Дія. Цифрова освіта», зміст інформації, що розміщуються на ньому, а також інші питання функціонування Веб-порталу цифрової освіти визначено Положенням про Єдиний державний веб-портал цифрової освіти «Дія. Цифрова освіта», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 10.03.2021 № 184. Відповідно до пунктів 2, 3 Положення Веб-портал цифрової освіти має офіційну адресу в Інтернеті – osvita.diia.gov.ua.

Користування освітніми та інформаційними ресурсами, електронними підручниками, мультимедійними навчальними матеріалами (аудіо- та відеоматеріалами тощо, які відтворюються за допомогою електронних засобів) та іншими навчальними ресурсами (далі – освітні матеріали), що розміщені на Веб-порталі цифрової освіти, є безоплатним. Веб-портал цифрової освіти призначений для реалізації права кожного на якісну та доступну освіту шляхом забезпечення створення можливості дистанційного навчання через Інтернет.