Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на заходи з реабілітації та професійної адаптації.

Постановою № 307 Уряд затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на заходи з ментальної, спортивної, фізичної, психологічної реабілітації та професійної адаптації.
Отже, Мінветеранів є головним розпорядником бюджетних коштів.
  • Чому це важливо?
Це покращення якості життя ветеранів та їхніх сімей, деяких інших осіб, забезпечення їх інтеграції в суспільство, а також підтримка та розвиток спортивних ініціатив.
  • Як це працюватиме?
Кошти будуть спрямовані на комплексні програми, які охоплюють як одноразові заходи, наприклад спортивні змагання, так і довготривалі програми, наприклад курси професійної перепідготовки або психологічну підтримку.
  • Як отримати допомогу?
Ветерани та члени їхніх сімей можуть звернутися безпосередньо до центрів соціально-психологічної реабілітації, , що належать до сфери управління Мінветеранів.
Слід ознайомитися з переліком документів, необхідних для отримання підтримки, та вимогами до учасників програм.
  • Як контролюється використання коштів?
Звітність за використання коштів подається щокварталу, що забезпечує прозорість та можливість контролю за ефективністю використання державних ресурсів.
Цільове використання коштів контролюється на всіх рівнях виконання програми.
Нагадуємо, що Мінвет має поетапно описані кроки для надавачів послуг, які можуть отримувати відшкодування від Мінветеранів. Потрібно подати заяву до Реєстру суб’єктів надання послуг із психологічної допомоги для ветеранів та членів їх сімей. (https://veteranpsycho-help.mva.gov.ua/login). Покрокову інструкцію дивіться за посиланням.