Правильний обігрів пічками, буржуйками та камінами

Низька температура в оселях змусила багатьох українців вдатися до альтернативних способів обігріву. І хоча пічки, каміни та буржуйки стали джерелами порятунку від холоду, користуйтеся ними вкрай обережно:
  •  стежте, щоби печі не перегрівалися;
  •  не користуйтеся піччю, якщо в ній чи димарі є тріщини;
  •  регулярно очищайте димоходи від сажі;
  •  прибийте металевий лист до підлоги перед пічкою/буржуйкою/каміном;
  •  розпалюйте печі/буржуйки/каміни дровами, а не бензином, гасом чи подібними рідинами;
  •  тримайте горючі предмети якнайдалі від опалювальних приладів;
  •  не використовуйте вентиляційні та газові канали замість димоходу;
  •  тримайте під наглядом розтоплені печі, каміни та буржуйки;
  •  щільно зачиняйте дверцята опалювального приладу;
  •  не використовуйте буржуйки з несправними чи засміченими трубами;
  •  встановіть датчики диму в приміщеннях.
 Буржуйки можна встановлювати лише в приватних будинках до двох поверхів.