Низька температура в оселях змусила багатьох українців вдатися до альтернативних способів обігріву. І хоча пічки, каміни та буржуйки стали джерелами порятунку від холоду, користуйтеся ними вкрай обережно:
- стежте, щоби печі не перегрівалися;
- не користуйтеся піччю, якщо в ній чи димарі є тріщини;
- регулярно очищайте димоходи від сажі;
- прибийте металевий лист до підлоги перед пічкою/буржуйкою/каміном;
- розпалюйте печі/буржуйки/каміни дровами, а не бензином, гасом чи подібними рідинами;
- тримайте горючі предмети якнайдалі від опалювальних приладів;
- не використовуйте вентиляційні та газові канали замість димоходу;
- тримайте під наглядом розтоплені печі, каміни та буржуйки;
- щільно зачиняйте дверцята опалювального приладу;
- не використовуйте буржуйки з несправними чи засміченими трубами;
- встановіть датчики диму в приміщеннях.
Буржуйки можна встановлювати лише в приватних будинках до двох поверхів.