Самолікування може бути шкідливим. Чому ми вибираємо цей шлях?

Піклуватися про себе — це добре і правильно! Але самолікування це ніяк не стосується.
Більшість ліків, якщо їх неправильно застосовувати, можуть спричинити побічні ефекти. Та, на жаль, близько 64% українців про це забувають. Чому так?
Причин може бути безліч.
Серед найпоширеніших — недооцінювання серйозності проблеми, недовіра до лікарів, зокрема побоювання, що лікар випише непотрібні або ж дорогі ліки, незгода зі встановленим діагнозом і призначеним лікуванням тощо.
Чимало українців не звертаються за кваліфікованим лікуванням через брак часу. Втім небажання або неможливість відпроситися з роботи зрештою може призвести до небезпечних наслідків, для виправлення яких знадобиться набагато більше, ніж один-два візити до лікаря.
А ще до самолікування часто-густо призводить… перенасичення інформацією. Звісно, коли пацієнт дізнається з Інтернету більше про свою хворобу, сучасні методи лікування тощо, а потім обговорює все з лікарем — у цьому немає нічого поганого. Та коли людина самостійно діагностує собі захворювання через пошуковик і шукає в Інтернеті, як лікуватися, а тоді застосовує набуті знання на практиці без участі медичного фахівця — ні до чого хорошого це здебільшого не призведе.
Хоч би якими були причини, що підштовхують до самолікування, памʼятайте про шкоду, яку воно може заподіяти вашому здоровʼю!
 Серія публікацій реалізується за підтримки проєкту USAID