Сьогодні вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Щорічно 14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Це день відчайдушних людей, котрі ціною власного життя та здоров’я змогли подолати страшну трагедію минулого століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС. Саме 14 грудня було офіційне повідомлення про завершення будівництва саркофагу над зруйнованим, у результаті вибуху, четвертого енергоблоку ЧАЕС.

Сьогодні,  за дорученням начальника Хмельницької районної військової адміністрації Анатолія Катеренчука взяв участь у вшануванні пам’яті ліквідаторів, перший заступник голови Віктор Паламарчук.  Також участь у заході взяли учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, керівництво області та силових структур, представники духовенства та громадських організацій.

На території Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій в області учасники заходу поклали квіти до пам’ятника «Героям Чорнобиля-пожежникам» та біля пам’ятника «Героям та жертвам Чорнобиля», що на перехресті вулиць Кам’янецької та Прибузької у Хмельницькому.

Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів та світ. І сьогодні наш обов’язок пам’ятати про Героїв, що під великими дозами опромінювання зупинили поширення катастрофи та стали прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму.