У Хмельницькій РВА відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини

У Хмельницькій районній військові адміністрації  систематично проводяться засідання комісії з питань захисту прав дитини. Основне завдання комісії – сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток. Нерідко колегіального вирішення потребують спірні питання щодо виховання неповнолітніх.

Сьогодні, Анатолій Катеренчук начальник Хмельницької РВА, провів чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини. У засіданні також взяли участь Заряна Попадіна, заступниця голови та Наталія Остафійчук начальниця служби у справах дітей райдержадмістрації та члени комісії.

Присутні обговорили питання, які безпосередньо стосуються соціального захисту дітей у межах правового поля.

З метою забезпечення законних прав та інтересів дітей, до комісії з заявами звернулися мешканці Війтовецької, Ярмолинецької, Солобковецької та Меджибізької територіальних громад Хмельницького району.

Комісією розглянуто питання  щодо усиновлення дітей дружини, усиновлення сина дружини, усиновлення дочки дружини. Питання попередньо були детально опрацьовані фахівцями служби у справах дітей райдержадміністрації.

За результатами засідання прийнято компетентні, виважені рішення, направлені на забезпечення соціально-правового захисту дитини, згідно чинного законодавства та взяті на контроль до їх повного виконання.

Кожна дитина має право на соціальну підтримку та захист з боку держави. Діяльність комісії з питань захисту прав дитини спрямована на координацію зусиль установ та організацій району у сфері реалізації державної політики щодо соціально-правового захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, раннього соціального сирітства.