У Хмельницькому відбувся семінар, з обговорення результатів основ ветеранської політики та загальнонаціонального опитування серед ветеранів, членів їхніх родин, а також членів сімей загиблих та представників ветеранських громадських організацій.

Сьогодні у місті Хмельницькому відбувся семінар, з обговорення результатів основ ветеранської політики та загальнонаціонального опитування серед ветеранів, членів їхніх родин, а також членів сімей загиблих та представників ветеранських громадських організацій.
Організатором заходу є Міжнародна організація з міграції (МОМ). Такі семінари проводяться в багатьох містах України в рамках проєкту “Шлях стійкості, який отримує підтримку від Федерального міністерства закордонних справ Німеччини. Вони становлять платформу для представлення основ ветеранської політики в Україні.
За дорученням начальника Хмельницької районної військової адміністрації Анатолія Катеренчука до заходу долучилися заступниця голови Хмельницької районної державної адміністрації Заряна Пападіна та начальниця відділу підтримки ветеранів та членів їх сімей Інна Пікало.
Участь взяли також представники та керівниця МОМ у Вінницькій області Тетяна Неприцька, представники різних ветеранських організацій та громад, ветерани, директор Хмельницького обласного центру соціальних служб Тетяна Власюк.
Керівниця Міжнародної організації з міграції МОМ Тетяна Неприцька разом з колегами презентували основи ветеранської політики в Україні, наголосили на результатах загальнонаціонального опитування серед ветеранів та членів їхніх родин, які вказують на потребу підтримки серед ветеранів та розповіли про реальні кроки допомоги.
Під час заходу обговорили різні аспекти соціальної адаптації ветеранів та важливість ветеранських організацій, шляхи підтримки їх та родин загиблих, Ветеран Олександр Маковій висловив обґрунтовану думку про те, як важливо вирішувати запити захисників та захисниць: від фінансового забезпечення до надання медичної, психологічної чи гуманітарної підтримки.
Даний захід — надважливий крок на шляху підтримки ветеранів та сімей, котрі втратили своїх близьких. Тут спільно приймаються рішення щодо надання належної допомоги та шани цим сім’ям, а також дітям загиблих Героїв. Це не тільки про виявлення поваги до них, але й про знаходження правильних рішень для їхніх проблем.
Пам’ятайте, що місія всіх, хто працює у сфері підтримки ветеранів та сімей полеглих Героїв, полягає в тому, щоб бути надійною опорою для них, підтримкою та реальною допомогою.