У МЕДЖИБІЗЬКІЙ ГРОМАДІ ЗАПРАЦЮВАВ ЦЕНТР ЖИТТЄСТІЙКОСТІ

Сьогодні у Меджибізькій громаді Центр життєстійкості офіційно відкрив свої двері для місцевих жителів. Центри створені для того, щоб допомогти українцям відновлюватися після травматичних подій, повертатися до активного життя, включатися у ініціативи своєї громади. Тут відбуватимуться семінари та тренінги, спрямовані на підвищення стійкості та покращення психічного здоров’я.
Програма Життєстійкості – пілотний проект Міністерства соціальної політики в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” Першої леді Олени Зеленської.
До участі в проекті вже долучилися 143 територіальні громади з усієї України.
Послуга по формуванню життєстійкості в центрі надається безоплатно. Отримати її зможе будь-хто, незалежно від місця реєстрації.
Проект покликаний підтримати українців. Саме тому, в рамках надання послуги життєстійкості, учасники опанують навички зниження рівня стресу і тривожності, самодопомоги і першої психологічної допомоги близьким. А також особлива увага буде приділятися психологічній роботі з військовослужбовцями, ветеранами і їхніми родинами, внутрішньо-переміщеними особами.
 Представник координатора у Хмельницькій області Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” Марина Ванчуляк провела для гостей вправу спрямовану на психоемоційне розвантаження та зазначила важливість даної справи і побажала гарної та плідної роботи.
Запрошуємо усіх на перший груповий захід – тренінгове заняття «САМОДОПОМОГА ПЛЮС», яке відбудеться 10 вересня о 10.00 годині за адресою: с. Требухівці, вул. Пирогова 1/1 (приміщення центру надання соціальних послуг).