У Солобковецькій громаді відкрито соціальний гуртожиток для ВПО

У Солобковецькій  громаді відкрито соціальний гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб. Завдяки залученню  коштів  державного  та місцевого бюджетів  у загальній сумі понад два мільйони гривень.

Центр розташований у приміщенні колишньої поліклініки площею 237,4 м², у якому проведено повний косметичний ремонт, облаштовано 10 кімнат, а також кухня, пральня, душові та санвузли. На момент відкриття в гуртожитку вже можуть проживати 18 осіб, але загалом приміщення розраховане на 30 внутрішньо переміщених осіб.

Варто зазначити, що прихисток вдалося створити за сприяння представників місцевого самоврядування, БФ “Янголи Спасіння” у партнерстві із міжнародною організацією з Естонії “MONDO”. Профінансували проєкт небайдужі громадяни Естонії, які підтримують Україну своїми донатами; логістичні витрати покрили БФ «Янголи Спасіння», до доброї справи долучились представники “Карітас Хмельницький”, Християнської благодійної місії «Допомога».

В подальшому, приміщенням опікуватиметься переміщена Гірська міська військово-цивільна адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області, які будуть займатися питаннями адміністрування.