У відділі ветеранів відбувся захід на тему «Вдала реінтеграція ветеранів» для учасників бойових дій.

Юлія Воробієвська, психологиня відділу підтримки ветеранів та членів їх сімей Хмельницької РВА разом із представниками філії обласного центру зайнятості міста Хмельницького провели захід на тему «Вдала реінтеграція ветеранів» для учасників бойових дій.

Щоденно чимало наших захисників та захисниць повертаються до цивільного життя. І нам, як членам суспільства варто чітко розуміти та усвідомлювати, що для них, після пережитого воєнного досвіду почати жити як раніше – надзвичайно важко. Саме тому, нашим обов’язком є допомога в реінтеграції ветеранам як психологічно, так і соціально.

Відтак, під час зустрічі спеціалісти розповідали учасникам про їхні можливості стосовно працевлаштування, акцентуючи його особливості. Також роз’яснювали як ветерану отримати нову професію та як започаткувати власну справу.

Окрім того, Юлія Воробієвська розповіла про психологічні аспекти комунікації з учасниками бойових дій та провела цікаву психоіндукацію, мета якої полягала у висвітленні психологічних аспектів, що можуть завадити у виборі професії чи у відкритті свого бізнесу. Варто зазначити, що присутні були доволі активні в обговореннях, ділися власним досвідом та спробували змоделювати декілька ситуацій комунікативного зв’язку суспільства з ними.

«Безсумнівно, є багато ветеранів, які швидко соціалізуються та повертаються до звичного їм життя, але є й та категорія військовослужбовців, які не хочуть звертатися по допомогу до спеціалістів, рідних чи друзів. Багато, хто з них навіть не здогадується про можливості, які їм може надати держава. Для прикладу, гранти на започаткування своєї справи чи працевлаштування, або ж здобуття нової професії. Тому хочу, ще раз наголосити на важливості комунікації суспільства з ветеранами. А вас, наші герої, хочу попросити прислухатися до своїх потреб і говорити людям, яким довіряєте, що вам потрібна допомога.» – зазначила Юлія Воробієвська.