Українці не лише творять свою історію, а й відроджують її!

 

Сьогодні Віктор Паламарчук, перший заступник Хмельницької РДА, долучився до молебню за перемогу українського війська у храмі Покрову Пресвятої Богородиці у с. Сутківці Ярмолинецької громади.

Вперше, у Свято-Покровській церкві, яка була побудована ще у XV ст., лунала молитва рідною богослужбовою мовою. Очолив молитву за Україну та її захисників керуючий Хмельницькою Єпархією Православної Церкви України Високопреосвященнійший архієпископ Хмельницький і Шепетівський Павло.

Нажаль, історично склалося так, що в храмі панував МП. І лише нещодавно, завдяки спільним зусиллям влади та громади, Верховний суд прийняв рішення про його перехід до ПЦУ. Відтепер, віряни приходитимуть у свій рідний, український храм.
Варто відзначити, що церква-фортеця входить до списку пам’ятників архітектури національного значення та є частиною культурної спадщини України релігійного призначення. За своєю унікальною архітектури їй немає рівних в Європі.

Переконаний, що відтепер про цей храм знову говоритимуть за межами нашої держави, захоплюючись ним. Адже його – відродили та повернули до його корінної віри.

Щиро вірю в силу Господа, який заступництвом Своєї Пречистої Матері, збереже Україну та її народ.