Українці отримали підтримку завдяки спільним проєктам Уряд і Мінсоцполітики активно співпрацюють з міжнародними партнерами.

Щоб забезпечити підтримку тим громадянам, які її найбільше потребують, Уряд і Мінсоцполітики активно співпрацюють з міжнародними партнерами.
Завдяки такій співпраці та налагодженій координації міжнародної гуманітарної допомоги з державними програмами, українці з найбільш вразливих категорій населення протягом 2023-2024 рр. отримали 4,73 млрд грн. фінансової підтримки.
Для забезпечення адресної допомоги Мінсоцполітики паралельно реалізувало одразу декілька ініціатив.
В результаті протягом 2023-2024 рр.
  •  Спільно з ВПП ООН забезпечено додаткову виплату для пенсіонерів, які проживають у зоні бойових дій, і отримують низькі пенсії та для осіб з інвалідністю з дитинства і дітей з інвалідністю, які отримують низьку соціальну допомогу
(загалом 748 тис. людей отримали виплати)
  •  Спільно із УВКБ ООН забезпечена пряма грошова підтримка на придбання твердого побутового палива в зимові місяці (загалом 87,1 тис. домогосподарств отримали підтримку)

Спільно із ЮНІСЕФ забезпечено:

  •  одноразову грошову допомогу малозабезпеченим багатодітним сім’ям і малозабезпеченим сім’ям з дітьми з інвалідністю, які проживають в певних районах Дніпропетровської, Запорізької, Харківської, Донецької областей (29,7 тис. людей охоплено допомогою)
  •  одноразову грошову допомогу сім’ям з дітьми з Сумщини і Харківщини, які підлягали обов’язковій евакуації (30,3 тис. людей охоплено допомогою)
  •  одноразову грошову допомогу постраждалим від авіаударів 8-го липня 2024 р. дітям та членам їх родини, які проходили лікування в НДСЛ “Охматдит” (416 сімей з дітьми охоплено допомогою).
Більше інформації – на нашому сайті https://www.msp.gov.ua/news/23996.html