Українські медзаклади отримають 300 наркозно-дихальних апаратів, які використовують при проведенні складних операцій. 

Такі апарати критично важливі для проведення інгаляційної анестезії як для дорослих, так і для немовлят. Виконувати високотехнологічні оперативні втручання без них неможливо.
Востаннє централізована закупівля наркозно-дихальних апаратів здійснювалась у 2009-2010 роках, тому оновлення техніки у цьому випадку дуже важливе.
Сучасні апарати укомплектовані монітором життєво важливих показників пацієнта, а також можливістю визначення концентрації інгаляційного анестетика, і зможуть допомогти лікарям врятувати ще більше життів.
Апарати отримають лікарні Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Чернігівської, Черкаської, Чернівецької, Донецької, Херсонської областей та міста Києва.
Обладнання було закуплено у межах одного зі спільних проєктів МОЗ України та World Bank Ukraine. Дякуємо партнерам за підтримку України та українців.