В Хмельницькій ОВА відбулася нарада з питань проведення жнив 2024 року

Сьогодні під головуванням Володимира Білика, заступника начальника Хмельницької ОВА відбулася нарада з питань проведення жнив 2024 року.
Участь у засіданні взяли Віктор Паламарчук, перший заступник голови Хмельницької РДА, Вадим Штойко, керівник апарату адміністрації, Вадим Ващук, начальник управління соціально-економічного розвитку території, архітектури, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та державної реєстрації райдержадміністрації та Інна Кулеша, головний спеціаліст управління соціально-економічного розвитку території, архітектури, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та державної реєстрації.
Також були присутні заступники голів райдержадміністрацій з питань АПК, керівники сільгосппідприємств, фермерських та приватних підприємств.
Питання порядку денного:
  •  Аналіз проведення польових робіт;
  •  Дотримання умов протипожежної безпеки під час жнивної кампанії;
  •  Аналіз ринку землі та цінової ситуації на сільськогосподарську продукцію;
  •  Підтримка сільгосптоваровиробників через Державний Аграрний Реєстр (ДАР) та Фонд підтримки фермерських господарств.
Окремо присутні обговорили та проаналізували питання біржового аграрного ринку.
До слова, згідно з моніторинговими даними по сільськогосподарських підприємствах Хмельницького району посіяно 555,0 тис.га сільськогосподарських культур, з них зернових та зернобобових – 208,0 тис.га. Станом на сьогодні агроформування увійшли в активну фазу збирання врожаю.