В Хмельницькій ОВА відбулося позачергове засідання комісії з питань ТЕБ і НС

Під головуванням начальника Хмельницької ОВА Сергія Тюріна відбулось позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Основне питання порядку денного – виконання заходів з попередження загибелі людей на водних об’єктах області.
Долучились до засідання онлайн перший заступник голови Хмельницької РДА Віктор Паламарчук, начальник відділу цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Ігор Савчук та начальник Хмельницького районного управління Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Сергій Чиж.
Варто зазначити, що від початку року на водоймищах області загинули 53 особи. З них 30 людей – у Хмельницькому районі. Як зазначив заступник начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Дмитро Стецюк, основними причинами, які призводять до загибелі людей на водоймах є недотримання громадянами елементарних правил безпеки на воді та відсутність на орендованих водоймах рятувальних постів. До слова, обов’язок щодо визначення та створення місць відпочинку людей, в тому числі на водних об’єктах, покладається на місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.
Також рятувальники вкотре закликають дотримуватись безпечної поведінки біля водоймищ та пам’ятати основні правила:
– відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;
– ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;
– не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;
– не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;
– не заходьте у воду в стані алкогольного сп’яніння.