В Меджибізькій громаді побудують будинок для багатодітної/прийомної сім’ї за грантові кошти.

Сьогодні начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін провів робочу зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Словенія в Україні Матеєю Превольшек.

Дипломатичне спілкування відбулося в обласній військовій адміністрації, до якого долучилися радник Посольства Республіки Словенія в Україні з економічних питань Тарас Притула, директор Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Катерина Савчук та представники структурних підрозділів ОВА.

Центральною темою спілкування посадовців стало питання реалізації соціальних проектів на Хмельниччині за підтримки Республіки Словенія. Зокрема, проекту будівництва на території Меджибізької територіальної громади будинку для багатодітної/прийомної сім’ї за грантові кошти, надані Республікою Словенія, а також організації літнього відпочинку у Словенії дітей, які постраждали внаслідок російської агресії.

В свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Словенія в Україні Матея Превольшек підкреслила схожість між долями наших народів у віковічних протистояннях загарбницьким намірам сусідніх держав, однак попри все, нації залишаються незламними та усіма зусиллями бережуть свою державу.

Пані посол також запевнила, що підтримка з боку Республіки Словенія для України не припинятиметься, а налагодження співпраці між регіонами обох держав стануть пріоритетним завданням на найближчий час. Адже, за її словами, громадяни Словенії повинні знати краще, як відбувається життя в Україні, наскільки важлива для нас міжнародна підтримка, та що попри умови війни, наша країна залишається привабливою туристичної знахідкою Європи, а тому заслуговує на привернення уваги туристів.

Підсумовуючи, учасники задекларували наміри якнайшвидшої реалізації усіх запланованих спільних проектів на території нашої області, висловили побажання продовжувати таку співпрацю і надалі.