В освітніх закладах Хмельницького району планують встановити тривожні кнопки

29 серпня, Віктор Паламарчук, перший заступник голови Хмельницької РДА провів нараду (онлайн) з головами територіальних громад та керівниками структурних підрозділів з питань освіти Хмельницького району.

У нараді також взяли участь Анатолій Гонгало заступник начальника поліції охорони у Хмельницькій області, Вадим Штойко керівник апарату адміністрації та Микола Вишпольський, начальник відділу соціально- економічного розвитку території, архітектури, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та державної реєстрації райдержадміністрації.

Основним питанням зібрання було покращення забезпечення безпеки в закладах освіти Хмельницького районну шляхом встановлення тривожної кнопки, яка потрібна для того, щоб працівники освітніх установ змогли оперативно відреагувати на небезпечні ситуації і викликати поліцію. Натискання кнопки активує сигнал тривоги, який миттєво сповіщає наряд поліції охорони про можливий випадок загрози чи небезпеки. Поява в школі чи в дитячому садочку подібної сигналізації дозволить швидко реагувати на будь-які зміни обстановки які відбуватимуться у навчальному закладі.

Віктор Паламарчук, зазначив, “Що основна мета встановлення цієї тривожної кнопки — підвищити безпеку педагогів та учнів. Адже сьогодні в умовах воєнного стану надзвичайно важливою є безпека нашого підростаючого покоління, тому голови територіальних громад району з розумінням віднеслися до вирішення даного питання”.

До п’яти хвилин – час, що необхідний для прибуття чергового наряду поліції після натискання «тривожної кнопки» у навчальному закладі. До слова, вартість однієї – 8 300 грн.

«Такі тривожні кнопки планують встановити у закладах освіти Хмельницького району, щоб в разі виникнення небезпечної ситуації можна було якнайшвидше викликати черговий наряд поліції. Одразу після натиснення кнопки, сигнал потрапляє на пульт централізованого спостереження поліції охорони, і працівники бачать, де саме вона спрацювала і в якому із навчальних закладів необхідна допомога», – зазначив Анатолій Гонгало.