Верховна рада прийняла закон

19 червня 2022 року ВР прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України в сфері освіти щодо врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах воєнного стану» (законопроєкт від 28.04.2022 № 7325, далі — Закон).

Закон дозволяє засновнику державного чи комунального закладу загальної середньої освіти продовжити без проведення конкурсу строк дії строкового трудового договору (контракту) керівника закладу до того часу, допоки не припинять або скасують воєнний стан, але не більше ніж на 6 місяців від цієї дати. Відповідні зміни Закон вносить до розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 16.01.2020 № 463-IX.

Крім того на час війни дозволили скорочувати тривалість навчального року у середній школі і встановлювати її менше 175 навчальних днів за рішенням КМУ.
1) зупиняється дія положень:
частини третьої статті 10 цього Закону; частин другої та п’ятої статті 12 цього Закону щодо максимальної кількості учнів у класі (наповнюваності класу) державного, комунального закладу освіти, крім здобуття освіти за очною (денною) або вечірньою формою;
На жаль питання внесення змін до абзацу 2 ст 32 Закону , щодо еорганізації закладів освіти в сільскій місцевості , мж першим та другим читанням було вилучено, Тож наразі тут без змін.

https://www.rada.gov.ua/news/razom/224257.html

Закон почне діяти з наступного дня після того, у який його опублікують.