Відбулося представлення Концепції вдосконалення національної системи засобів правового захисту та підтримки постраждалих внаслідок збройної агресії проти України!

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець представив Концепцію вдосконалення національної системи засобів правового захисту та підтримки постраждалих внаслідок збройної агресії проти України!

Захід реалізовано за підтримки Проєкту Ради Європи «Посилення судових та позасудових засобів захисту прав осіб, постраждалих від війни в Україні», який імплементується в межах Плану дій Ради Європи для України на 2023 – 2026 роки «Стійкість, відновлення та відбудова»

До публічної презентації онлайн долучились перший заступник голови Хмельницької РДА Віктор Паламарчук та начальниця управління соціального захисту населення Хмельницької РДА Оксана Москалюк.

Під час панельної дискусії було обговорено основні положення даної Концепції та шляхи її реалізації. Окрім того, акцентувалась увага на таких важливих питаннях як відшкодування збитків за пошкоджене чи зруйноване майно, правова та психологічна підтримка внутрішньо переміщених осіб.