Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Сьогодні, відбулося засідання комісії  з питань захисту прав дитини Хмельницької районної військової адміністрації, яке провів Віктор Паламарчук, перший заступник голови Хмельницької РДА.

Комісія працює з метою результативного вирішення проблеми виховання та всебічного розвитку дітей, забезпечення інтересів кожної дитини, реалізації її прав та інтересів.

Кожна дитина потребує піклування і доброзичливого ставлення до себе, відчуття своєї необхідності. Ці чинники впливають на здоровий розвиток дитини, формування її особистості, моральних та етичних норм.

На комісію було винесено питання, яке попередньо детально опрацювала служба у справах дітей, зокрема, щодо створення прийомної сім’ї на базі родини та влаштування на спільне проживання і виховання дитини, позбавленої батьківського піклування.

Інформувала з даного питання начальниця служби у справах дітей Хмельницької РДА, Наталія Остафійчук.

Основним завданням комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

В процесі розгляду питань, заявників ознайомлено із нормами законодавства та прийнято конкретні рішення згідно чинного законодавства та в інтересах сім’ї.