Відбулося засідання Координаційної ради із забезпечення права дитини на зростання в сімейному оточенні

Сьогодні в обласній військовій адміністрації відбулося засідання Координаційної ради із забезпечення права дитини на зростання в сімейному оточенні у Хмельницькій області. Участь у засіданні взяли Віктор Паламарчук, перший заступник голови Хмельницької РВА, Заряна Попадіна, заступниця та Інна Стаднік, заступниця начальника служби у справах дітей райдержадміністрації.

З вітальним словом до присутніх звернувся Сергій Тюрін, начальник Хмельницької ОВА. Засідання відбулося під головуванням, заступника начальника ОВА, Володимира Юр’єва.

Участь у засіданні взяли керівниця секції захисту прав дітей Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Джин Чой, представники Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей, Національної соціальної сервісної служби України, профільних підрозділів ОВА, а також запрошені учасники.

З метою реалізації державної політики щодо забезпечення права дитини на зростання в сімейному оточенні відбулася презентація проєкту впровадження на регіональному рівні. Варто зазначити, що Хмельниччина стала пілотною областю в його межах.
Під час засідання учасники окреслили ряд основних стратегій:
  •  Створення відповідних умов для повернення та інтеграції дітей, котрі є примусово переміщеними, депортованими або евакуйованими в межах держави чи за кордоном;
  •  Допомога в соціалізації дітей, котрі перебували в закладах інституційного догляду;
  •  Забезпечення дітей-сиріт всіма можливими формами сімейного виховання;
  •  Посилення можливостей сімей з дітьми.
Турбота про дітей вимагає згуртованості та рішучих дій. Саме тому необхідно створювати умови, розробивши заходи на місцевому рівні з надання підтримки сім’ям, задля вдалої адаптації діток до нормального життя, аби вони отримали хороше виховання та зростали в повноцінних та люблячих родинах.