Відбувся семінар-практикум для працівників архівних установ

Начальник архівного відділу Хмельницької районної військової адміністрації – Галина ЗАГОРОДНЯ та головні спеціалісти на віддалених робочих місцях прийняли участь у семінарі-практикумі, який був організований Державним архівом Хмельницької області з питань доступу до публічної інформації в архівних установах та доступу до інформації з архівних документів НАФ України.
На зображенні може бути: 1 особа, навчається та окуляри
Учасників привітала директорка Державного архіву Хмельницької області Катерина БУРДУВАЛІС, яка зосередила увагу на виконанні норм Закону України «Про доступ до публічної інформації», що забезпечує відкритість та прозорість діяльності архівних установ в частині дотримання конституційних прав відвідувачів на доступ до публічної інформації.
На зображенні може бути: 1 особа, навчається та текст «AepжaBHий apxiB xmeлbHиubKoй o6лacT State Archives of Khmelnytskyi Oblast»
Завідувач сектору забезпечення доступу до публічної інформації апарату Хмельницької ОВА Альона ШЕВЧУК презентувала лекцію на тему « Практичне застосування Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Під час семінару акцентувалася увага про доступ до інформації документів Національного архівного фонду, що регулюється законами України “Про Національний архівний фонд і архівні установи”, “Про інформацію”, “Про доступ до публічної інформації”, “Про звернення громадян” з дотримання норм Закону України “Про захист персональних даних”.
Зустріч завершилася обговоренням найважливіших проблемних питань діяльності архівних установ щодо надання відповідей на запити.
На зображенні може бути: 1 особа, навчається та текст «app xmeлbHи o6лacT ç State Archives of Khmelnytsk Oblast»
На зображенні може бути: 1 особа, навчається, відділ новин та текст