Застосування штучного інтелекту в медичній практиці – це майбутнє, яке стало сьогоденням.

BrainScan – хмарне рішення на основі штучного інтелекту, яке Україна отримала як гуманітарну допомогу від однойменної польської компанії.
Як працює технологія:
  •  Інтегрується з системами зберігання радіологічних досліджень.
  •  Аналізує зображення, зроблене під час компʼютерної томографії, та підсвічує зони потенційних патологій.
  •  Формує аналітичний звіт щодо ймовірності захворювань (інсульт, пухлини тощо).
Лікарі вже змогли позитивно оцінити свій досвід використання BrainScan. Лікар-анестезіолог КНП «Роздільнянська багатопрофільна лікарня» Іван Черненко наголошує, що BrainScan може бути ефективним інструментом самоперевірки як для молодих рентгенологів, так і для лікарів-спеціалістів:
❝ Рішення особливо корисне і для не рентгенологів. Часто в лікарнях лише один рентгенолог на чергуванні, який може бути в операційній. В ургентних випадках, наприклад, при інсульті, ситуація не може чекати. Тож BrainScan суттєво прискорює діагностику та є хорошим інструментом для самоперевірки ❞.
Впровадження телемедичних рішень у заклади охорони здоровʼя здійснюється МОЗ за технічної підтримки проєкту USAID Ukraine – USAID Україна «Сталий розвиток національних систем охорони здоровʼя в Україні» (LHSS). Фахівці проєкту допомагають медзакладам інтегрувати рішення, провести навчання та надають технічну підтримку медпрацівникам.
Медичні заклади в Роздільній, Одесі, Краматорську, Житомирі та інших містах вже використовують хмарне рішення на основі штучного інтелекту. Від початку року мережа закладів, які адаптували рішення, збільшилася майже вдвічі. На черзі – нові заклади.
Дякуємо партнерам за підтримку України та українців .