Зручна статистика для громадян та влади: тестуємо новий портал Держстату

Продовжуємо цифровізувати Держстат, щоб кожен українець мав доступ до якісних даних. Запустили закритий бета-тест нового порталу. У тестуванні беруть участь представники бізнесу, громадськості та державних органів.

На новому порталі Держстату вся інформація зберігатиметься в єдиній системі замість окремих файлів, як було раніше. Тож українцям більше не доведеться витрачати багато часу на пошук потрібної інформації. Усі необхідні дані будуть на одній зручній платформі.

[videopack id=”15761″]https://km-rda.gov.ua/wp-content/uploads/2023/07/ds-screencast.mp4[/videopack]

Крім того, кожен зможе скористатися «Банком даних». Це зручний інструмент, який дозволяє працювати з інформацією у вигляді графіків і таблиць. А ключові статистичні показники відображатимуться на інтерактивних дашбордах. Дані з порталу можна буде експортувати в зручному форматі (SDMX-CSV). Це дозволить швидко й ефективно аналізувати та поширювати необхідну інформацію.

Оновлений портал також міститиме календар оприлюднення статистичної інформації та графік подання звітності. Тож користувачі статистики зможуть заздалегідь відслідковувати майбутні релізи, а респонденти — планувати подання звітів.

Портал Держстату розроблено за підтримки Програми EGAP, що реалізується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.