Звернення Володимира Зеленського

Тільки минулої ночі було збито майже дев’яносто дронів “Shahed”. Це серйозний результат. Дякую всім за точність: нашим мобільним вогневим групам, екіпажам винищувачів, артилеристам зенітних військ, спеціалістам з електронної війни – Ви зробили чудову роботу в небі багатьох наших регіонів.
А також дуже важливо збільшити оборонні спроможності України неба. Ми робимо все для цього. А тепер, якщо такий значний результат можна досягти в обороні від дронів “Шахед”, це очевидний доказ того, що ми можемо бути сильнішими як в обороні від ракет, так і в обороні від російських військових літаків.
Все залежить від зброї в руках наших воїнів. Нам потрібні надійні системи протиповітряної оборони; нам потрібна достатня дальність зброї. Російський терор має втрачати кожного разу, коли окупант намагається знищити життя в Україні.
І це не тільки наша безпека. Це безпека всіх сусідніх з Росією. Ми продовжимо працювати з нашими партнерами — переконувати їх, шукати необхідне для нашої оборони у світі та постачання в Україну, співпрацювати у виробництві необхідної зброї. Все це наша спільна захист кожного в Європі, кожного в світі хто цінує життя.