Звернення Володимира Зеленського

Сьогодні також детально розробили порядок денний роботи на цей місяць з прем’єр-міністром Шмихалем, а саме рішення, які потрібні та домовленості, які очікуємо у відносинах з нашими партнерами, особливо в Європі. Тепер ми отримали новий приток зі США – на рахунок казначейства перераховано 3,9 млрд доларів. Дякую нашим партнерам за підтримку. Також працюємо з Європейським Союзом над отриманням близько €4 мільярдів допомоги, необхідної Україні у серпні.
Прем’єр-міністр також доповів про регіональну роботу урядовців – правильно, щоб Уряд знаходився в регіонах і дійсно бачити проблеми і приймати рішення швидко і місцево. Зараз виникає багато питань щодо підготовки до нового навчального року. Наш пріоритет – максимально надавати допомогу школам у всіх регіонах, де безпека дозволяє їм відкриватися для дітей та працювати офлайн. Наразі уряд готує кілька технічних рішень спеціально для допомоги у цьому питанні. Чергові звіти також надходять про нашу енергетику – підготовку до опалювального сезону та посилений захист енергетичної інфраструктури.
Я вдячний всім в Україні, в кожному регіоні, хто працює саме так, щоб соціальний сектор, бізнес та громади були готові до зими.