Звернення Володимира Зеленського

Зараз, в серпні, треба зміцнювати певні правові позиції нашої держави.
Перша. Треба чітко гарантувати на законодавчому рівні, що наші воїни, які беруть участь, наприклад, у Курській операції та будуть брати участь у всіх інших наших діях на території держави-агресора, отримають абсолютно всі виплати та пільги, призначені для фронту.
Другий. Кожен воїн, який боронить Українську державу, захищає наш народ, захищає нашу незалежність, заслуговує на визнання та максимальну підтримку. Зокрема, це стосується наших воїнів – українських легіонерів, які зараз мають громадянство інших країн, але ще не України. Вони заслуговують бути нашими громадянами, громадянами України, і мають отримати цю честь від української держави. Справедливо також поширювати це на своїх рідних, сім’ї наших героїв.
Третє рішення. Питання трофейної зброї, яку виграли наші воїни в боях, має бути врегульовано Ми повинні впоратися з цим.
І ще одна річ, яку варто згадати зараз. Зрадники, які втекли до Росії після 24 лютого. Колаборанти, які працюють на війну. Всі злочинці, які пішли служити російській державі. В Україні треба позбавити всіх звань і нагород, а це треба робити суттєво, щоб рішення про скасування нагород було не просто декларативним, а дійсно відображало позицію України щодо таких осіб.
І прошу Верховну Раду невдовзі скликати, щоб терміново розглянути ці питання.