Звернення Володимира Зеленського

Саміт миру – це глобальний саміт.
Цими днями разом зі Швейцарією завершили розсилку запрошень на Саміт. Конкретні дати проведення саміту – 15 та 16 червня. Це буде перший етап – по суті перша реальна можливість розпочати відновлення справедливого миру.
Всі ми повинні розуміти, що лише світова влада може змусити Росію до миру, і саме тому ми працюємо над тим, щоб залучити якомога більше учасників до саміту у Швейцарії та відповідного спілкування. Треба також знати, що Путін намагатиметься зірвати цю роботу, наші зусилля та послабити позицію України через різні маніпуляції та атаки своїх терористів. Всі наші позиції на полі бою, в дипломатії та інформаційній сфері мають бути однаково твердими. Щоб ми могли тиснути і досягати поставлених цілей, окупанти повинні втратити здатність тиснути і здобувати щось для себе. Отже, наша сила, наші можливості, наша зброя, наша єдність з партнерами повинні працювати як один. І вони будуть.
Я дякую всім, хто стоїть з Україною! Я дякую всім, хто бореться і працює заради нашої країни і народу! Я дякую всім, хто відновлює нормальне життя після російських ударів і хто наближає нас до того, щоб Росія дійсно відповідала за цю війну – війну, в якій ми обов’язково відстоюємо свою незалежність.
Слава Україні!