Звернення Володимира Зеленського

Сьогодні впродовж доби продовжувалася ліквідація наслідків атак російських терористів по Харківській області. Харків, Люботин та Дерхачі були під ударами ракет, а потім керованими авіабомбами. Сьогодні серед цілей Росії був один з найбільших поліграфічних установок України. Внаслідок ракетного удару загинуло та поранено низку людей. Вогнем знищено книгосховище та обладнання. Багато українських видавництв друкували там свої книги. А це ціль для російських терористів. Вони хочуть спалити і знищити всі сфери життя.
Сьогодні було багато реакцій як в Україні, так і в світі на цей черговий акт російського терору. Але кожного разу, коли відбуваються такі атаки, руйнуючи наші міста і села, руйнуючи життя, спалюючи книги і все, що зберігає людство, ми повинні відкрито сказати, чому це Це тільки тому, що Україна досі має обмеження в обороні. Це дефіцит систем протиповітряної оборони, які реально доступні у світі. Це відсутність далекобійних можливостей для наших воїнів і повна неможливість знищити саме джерело російського терору біля наших кордонів, включаючи ракетні установки, які фактично влучили в Україну та життя наших людей.
Переважна більшість світу сприймає загрозу терору так само – люди завжди хочуть надійного захисту від терористів та справедливого покарання за їхні напади на життя. І кожна нація сприймала б обмеження у боротьбі з терором як неправильні і несправедливі. Захист життя повинен мати всі необхідні засоби для справжньої перемоги над терористами. І я дякую кожному лідеру, який сприймає це так само, як і українці, кожній державі, яка щиро підтримує нашу боротьбу з терором. Але нам потрібно більше зусиль, більше рішучості – рішучості світових лідерів – щоб російський терор нарешті програв.