Звернення Володимира Зеленського

Сьогодні цілий день розчищають завали на місці російського бомбового удару по гіпермаркету у Харкові, оскільки будівля згоріла вщент. Станом на даний час повідомлено про загибель чотирнадцять осіб. Мої співчуття всім рідним та близьким. Кількість загиблих може бути більшою, оскільки після пожежі потрібні додаткові обстеження та подальша робота, щоб надати повну інформацію про загиблого. Кількість поранених – понад сорок. Всім надається необхідна допомога. За потреби на місці російського теракту задіяні всі необхідні служби – працюють сотні людей: ДЧС, поліція, психологи, необхідна техніка. Обласна та міська влада також допомагає. Я вдячна всім хто підтримує людей і підтримує наш Харків.
Багато лідерів, представників держав та міжнародних організацій, громадських діячів висловили співчуття Україні та Харкову та засудили російський терор. Важливо, щоб це засудження призвело до цілком справедливих наслідків. Що ми нарешті отримали достатню кількість систем протиповітряної оборони для захисту України та наших міст.
І щоб наші партнери мали достатньо рішучості для запобіжного захисту від російських терористів, так само, як вони б завдали удару по будь-яким іншим терористам, знищуючи їх до того, як вони почнуть знищувати життя.