Звернення Володимира Зеленського

Сьогодні, перш за все, хочу віддати особливе визнання нашим воїнам. Всі ті, кому вдалося перегорнути цю сторінку війни – сторінку, яку Путін хотів присвятити своєму наступу і яка стала ще однією помилкою Росії. Усі, хто боронить Харківський напрямок, хто стримує атаки росіян на Покровському та інших Донецькому напрямках, а також вздовж всієї лінії фронту — від Кринки до Вовчанська, а також уздовж кордону на Сумщині. Саме українська мужність та стійкість визначають ситуацію, а не те, що хоче чи намагалася зробити Росія.
Це ще один значний результат України, нашого народу у цій війні, і я дякую всім, хто дійсно виконує бойові накази та виконує бойові завдання на повну. Дякую всім тим, хто особисто несе на собі тягу відбиття російських атак. Дякую всім хто допомагав і продовжує допомагати. Ми стали свідками рішучості світу, яка відкриває нові перспективи відновлення нашої безпеки. Серед іншого, це й безпека Харкова. Знищення позицій і пускових установок російських терористів нашими силами, нашими воїнами, біля кордону дійсно має значення.
Це працює. Саме так, як ми і очікували. І за підсумками боїв прямо зараз – у червні – на різних ділянках фронту, хочу подякувати всім нашим солдатам, сержантам та офіцерам 1-го окремого десантно-штурмового батальйону, 5-ї окремої десантно-штурмової бригади, 25-ї окремої десантно-штурмової бригади, 35 та 38-ма окрема бригада морської піхоти. Ви всі зробили велику роботу, воїни! 44-та артилерійська бригада, 47-ма механізована бригада, 57-ма окрема мотопіхотна бригада, 71-ша єгерська бригада, 82-га десантно-штурмова бригада, 108-ма бригада територіальної оборони та 110-та окрема механізована бригада. Дякую! І всім тим, хто з вами. Хто допомагає, хто підтримує, хто лікує поранених, хто волонтерить. Хто вербує і тренує солдат. Дякую! Разом українці змінюють історію на свою користь.