Вимоги до організації харчування в закладах оздоровлення та відпочинку для дітей

 Сьогодні розповідаємо про вимоги до організації харчування, які є важливими для профілактики виникнення та розповсюдження спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь в дитячих організованих колективах:

? забороняється використовувати залишки їжі від попереднього прийому, а також приготовану напередодні їжу;
? забороняється виготовлення кислого молока і інших кисломолочних продуктів, млинців з м’ясом, макарон по-флотськи, кондитерських виробів з кремом, кремів, напоїв, морсів, квасів, холодців, заливних блюд (м’ясних та рибних), форшмаків з оселедців, виробів у фритюрі, паштетів, використання фляжного сиру з непастеризованого молока;
? категорично забороняється вживання грибів у їжу, використання фляжного молока без кип’ятіння, фляжного сиру, сметани і зеленого горошку без термічної обробки, кров’яних та ліверних ковбас, яєць і м’яса водоплавних птахів, консервованих продуктів домашнього виготовлення;
? сметана і сир, вироблені молокопереробним підприємством у дрібній фасовці, не потребують спеціальної термічної обробки.

?Детальніше: https://bit.ly/3N1H3Zb